Obaveštenje klubovima

Šahovski savez Vojvodine

21000 Novi Sad, Masarikova 25

Tekući račun: 340-1945-12 PIB br. 101631739;

Matični br. 08088152; šifra delatnosti br. 92622

telefon faks: 572-238;

E-mail: vojvodinachess@sbb.rs; web: www.vojvodinachess.net

 

 

 

OBAVEŠTENJE KLUBOVIMA U VEZI PLAĆANJA REGISTRACIJE , KOTIZACIJE I REJTNIG TAKSE KLUBOVA

           Novi Sad 20 6 2017 godine

 

Prema evidenciji  ŠSV oko 20 klubova uopšte nije za 2017 god platilo registraciju kluba , kotizaciju za igranje u ligi i rejting taksu.

Takođe još toliko klubova je platilo samo deo sume od one na koju su  obavezni.

Prema Zakonu o sportu a i prema odgovarajućim pravilnicima ŠSV status kluba imaju samo oni klubovi koji se takmiče u redovnim ligama i u suprotnom gube status sportskog kluba. Takođe prema pravilnicima ŠSV svi klubovi Vojvodine bili su obavezni da plate Šahovskom savezu Vojvodine troškove registracije, kotizacije i rejting takse i to u roku koji je predviđen pravilnikom a to je 31 mart 2017 godine.

Takođe prema pravilniku ŠSV, neregistrovani klubovi a i oni koji nisu platili kompletne troškove za 2017 godinu, ne mogu igrati u redovnim ligama Vojvodine i ne mogu registrovati nove igrače i obavljati prelaske iz kluba u klub.

Većina klubova je svoju obavezu ispunila ali četvrtina klubova nije.  Šahovski savez Vojvodine je imao razumevanja za finansijske probleme gore pomenutih klubova pa je dozvolio učestvovanje u takmičenjima u prvom – prolećnom delu i onim klubovima koji nisu platili sve što je trebalo ali više nije u mogućnosti da to toleriše .  Iz tog razloga će se od 30 juna 2017 godine primenjivati odredba pravilnika da klubovi koji nisu u potpunosti izmirili svoj dug za registraciju,kotizaciju i rtg taksu ne mogu dalje nastupati u takmičenju u svojoj ligi.

Prema tome klubovi koji imaju dugovanje prema ŠSVojvodine po pitanju registracije , kotizacije i rejting takse ne mogu nastupati dalje u ligi ako prethodno  ne isplate dug. Molimo vas da ukoliko imate dugovanje po gore navedenom osnovu , isto izmirite pod hitno, jer inače ne možete dalje nastupati u takmičenju.

                                                                               Kancelarija ŠSV

4 thoughts on “Obaveštenje klubovima

  1. Red je vec jednom da se maknu sa scene ovi tasna-masna klubovi. Nemaju satove ,nemaju table, figure im stare 60 godina , prostorije nemaju pa igraju u kafani ili gde ih puste a jos su i losi sahisti. Nesposobni su da nabave novac i ustvari od svega imaju samo volju da igraju. Zbog takvih klubova se smanjuje broj igraca u ligi ili trpaju omladinci medju seniore jer nemaju ni 10 ozbiljnih igraca. Nama treba ozbiljna reorganizacija u sahu.

    Свиђа ми се

  2. Nemojte tako olako omalovažavati naše klubove koji su bez finansijske potpore. Mi smo iz siromašne sredine gde nema novca ni za važnije stvari od šaha ali se eto trudimo da ličnim sredstvima kad nema drugih obezbedimo funkcionisanje kluba. Međutim nekim našim članovima su smanjene penzije a drugima plate a neki i ne rade i sada je problem kako namiriti potrebnu sumu. U MZ i opštini kažu da nema para jer je sve otišlo za neke proslave i da se sami snađemo. Mi i naš klub produžavamo tradiciju iz NOB i ne bi trebalo da se dozvoli da klub propadne zbog 150-2oo evra troška

    Свиђа ми се

Оставите одговор upišite ime i mejl obavezno