Odluka Upravnog odbora ŠSV

 

 

              

         

ODLUKE UPRAVNOG ODBORA ŠSV

Usvojeno dana 12 5 2017

 

Odluka Upravnoh odbora ŠSV  po pitanju upotrebe digitalnih satova u ligaškim  takmičenjima :

 

Za sve lige trećeg ranga ( Bačka , Banatska i Sremska liga) obavezno je korišćenje i posedovanje  digitalnih šahovskih satova u ligaškim mečevima.

U ligaškom takmičenju u 2018 godini obavezno je da klubovi imaju i koriste bar po tri digitalna sata i  tada će biti promenjeno vreme za razmišljanje i novo vreme će biti  90 minuta za partiju plus 30 sekundi bonus po svakom potezu počev od prvog, tako da stari analogni  satovi neće više moći da se koriste u ligi. Digitalni satovi moraju imati mogućnost dodavanja bonusa 30 sekundi za svaki odigrani potez.

Ukoliko u 2018 godini neki klub bude imao samo tri digitalna sata kao domaćin  potrebno je da blagovremeno  javi  gostujućoj ekipi da sa sobom donese svoja tri digitalna sata a to donošenje tri sata će biti obaveza za gostujuću ekipu.

U 2019 godini klubovi moraju na meču imati svih šest digitalnih satova. 

Za 2017 godinu je  saglasno odluci  takmičarske komisije izuzetno dozvoljeno i korišćenje običnih satova ako klubovi  nemaju druge.

 

Napomena:

Šahovski savez Vojvodine je obezbedio povoljne uslove za nabavku digitalnih šahovskih satova za klubove koji nemaju momentalno sredstava za kupovinu ili im je potrebno odloženo plaćanje.

U vezi nabavke satova obratiti se na telefon 021 572238  ili  062 804 7001  Petru Miličeviću

 

—————————————————-

-Usvaja se izmena u sistemu takmičenja u Vojvodini:

1 -Da se u Banatu na teritoriji Severnog Banata organizuju dve lige 4 ranga i to

Severnobanatska liga Zrenjanin i Severnobanatska liga Kikinda

2 – Da se u Sremu organizuje 4 rang Zonske lige Srem (Zonska liga A) i 5 rang Zonska liga B

                                

4 thoughts on “Odluka Upravnog odbora ŠSV

  1. Ви господо можете играти у нижој лиги и онда још не морате имати дигиталне сатове. И онако вам је лига слаба сад још и да због пацера да до века играмо како се играло пре 40 година

    Свиђа ми се

  2. U svakom segmentu drustva slicna situacija. Uzjahali ovi novi i mamuzaju. Jos cete predloziti da se liga igra bez sata a ako u garnituri fali top onda umesto njega moze da se stavi kutija od sibica. Stvar je jednostavna kad bi neki odgovorni hteli to da rese. Ako nemas pravi klub sa sahovima tablama digitalnim satovima i sa najmanje 15 igraca plus redovno finansiranje onda nemas klub i treba ga ugasiti.

    Свиђа ми се

Оставите одговор upišite ime i mejl obavezno